SVE RASPOLOŽIVE SNAGE NA TERENU: Nevrijeme paraliziralo grad u srcu Bosne, nema vode i struje…

Ekipe električara još su na terenu te otklanjaju kvarove, a Marošević se nada kako će uskoro električni vodovi biti ukopani u zemlju pa da neće imati ovakvih problema.

  • Hronika

  • 29. Dec. 2020  29. Dec. 2020

  • 0

Snijeg koji je padao proteklih dana, izazvao je probleme u vodosnabdijevanju i napajanju električnom energijom na području općine Vareš, potvrdio je za Fenu načelnik te općine Zdravko Marošević.

Kako je kazao, u brdovitim predjelima napadalo je oko 50, a u samom gradu oko 30 centimetara snijega, kojeg je južni vjetar tokom jučerašnjeg dana većinom otopio.

- Sinoć smo uspostavili vodosnabdijevanje, ali još u nekim područjima nemamo struje. Glavno izvorište vode u Očeviji, zbog nedostatka struje, također nije bilo u pogonu. Zbog činjenice da su njihovi predajnici na visinskim predjelima, još nema signala Radio Bobovca, preko kojeg informiramo naše građane - ističe Marošević te napominje da se ta općina električnom energijom snabdijeva iz sistema "Elektroprivrede Bosne i Hercegovine" i "Elektroprivrede Herceg-Bosne".

Obje su elektroprivrede, kaže, uvezane u zajednički sistem. Ekipe električara još su na terenu te otklanjaju kvarove, a Marošević se nada kako će uskoro električni vodovi biti ukopani u zemlju pa da neće imati ovakvih problema.

- Vareš je šumovito područje, stabla su visoka i po 50 metara pa čim pada, kao sada, „mokar i težak“ snijeg, imamo problema zbog rušenja stabala. „Suhi“ snijeg ne izaziva probleme, ali „mokri“ redovno izazove prekide u snabdijevanju strujom - napominje Marošević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...