KRATKO I JASNO: Danas napravite ćevapčiće, a evo i recept...

Za sve one kojima sarajevske ćevabdžinice nisu blizu, ali i za one kojima jesu.

  • Gastro

  • 30. Dec. 2020  30. Dec. 2020

  • 0

SASTOJCI:

1 kg junećeg mljevenog mesa

200 ml kisele vode

5 g sode bikarbone

so 

biber

PRIPREMA:

1. Mljeveno meso pomiješajte sa sodom, soli i biberom.

2. Dobro ga izgnječite rukama pa dodajte kiselu vodu.

3. Nastavite miješati rukama dok se masa ne sjedini i ostavite u frižideru par sati.

4. Oblikujte ćevape rukama pa ih ponovo ostavite da malo odstoje u frižideru.

5. Pržite na roštilju ili tavi.

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...