PANIČNE REAKCIJE IZ BANJE LUKE I MOSTARA NAKON PRES-KONFERENCIJE BAKIRA IZETBEGOVIĆA: "Očito je na sceni namjera da uradi nešto što je nečiji babo započeo”

Današnja novogodišnja pres-konferencija lidera SDA Bakira Izetbegovića izazvala je žustre reakcije medija u manjem bh. entitetu. Tako večeras javni servis RTRS, pod kontrolom SNSD-a, piše da je “Izetbegović pozvao na promjenu Ustava BiH, ukidanje kantona i entiteta te da očekuje “angžaman nove američke amdinistracije na ustavnim promjenama koje vode ka jednom predsjedniku i Vladi BiH”.

  • Mini market

  • 30. Dec. 2020  31. Dec. 2020

  • 8

RTRS tako donosi komentare Predsjednika FBiH, Marinka Čavare i Radovana Kovačevića, savjetnika predsjedavajućeg Predsjedništa BiH Milorada Dodika, koji su rekli da su “izjave lidera SDA potvrda da nisu odustali od tzv. građanske BiH, u kojoj bi Bošnjaci dominirali“.

Dalje, RTRS ističe da se Izetbegović “obrušio na Savjet ministara i Milana Tegeltiju”, da “nije štedio Dragana Čovića a ni ruskog ambasadora u UN”

“Najviše mu smeta, kaže, bahatost srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, aludirajući na njegov nastup u Savjetu bezbjednosti”, piše RTRS i dodaje:

“Za Izetbegovića nije bahatost i skandal kada dva člana Predsjedništva odbiju susret sa ruskim šefom diplomatije. To je, po njemu, patriotizam i odbrana države.”

Konstatiraju i da su “ustavne promjene koje brišu i najmanju nadležnost Republike Srpske ništa drugo do neostvarene želje Bakira Izetbegovića”.

“Nikada se ne može razgovarati o bilo kakvom umanjenju nadležnosti Republike Srpske a pogotovo da Srpske ne bude. Dakle, dejtonska BiH je jedini model i jedino na taj način može da opstane a sve drugo je avantura koja vodi u pravcu da nestane BiH a Republike Srpske će uvijek biti”, poručio je sagovornik RTRS-a Radovan Kovačević, dok je drugi sagovornik, Marinko Čavara, rekao da je “očito je na sceni namjera da uradi nešto što je nečiji 'babo' započeo”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...