U BOSNI JE SAMO LOKUM - RAHAT: Napravite ovu vrhunsku poslasticu kod kuće

Rahatlokum je prepoznatljiv u cijelom svijetu, a najčešće se služi uz tursku kafu.

  • Gastro

  • 01. Jan. 2021  01. Jan. 2021

  • 0

SASTOJCI:

1 kg šećera

1 1/4 l vode

15 dkg škrobnog brašna

1/2 limuna

bademovo ulje

šećer u prahu

aroma po želji

PRIPREMA:

1. Šećer pirjajte u loncu s četvrt litra vode.

2. Kuhajte dok ne dobijete vrlo gust sirup.

3. Kad počne dobijati boju, maknite s vatre.

4. Posebno pomiješajte škrobno brašno s litar vode pa to umiješajte u šećer. Pazite da se ne stvore grudvice.

5. Vratite na vatru i kuhajte dok smjesa ne počne otpadati s kuhače.

6. Dodajte limunov sok te malo arome u boji po želji.

7. Posudu namažite bademovim uljem i onda u nju ulijte smjesu.

8. Izravnajte površinu tako da dobijete sloj debljine 3 do 4 centimetra.

9. Drugog dana režite kocke i valjajte ih u šećer u prahu.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...