OVO BI SVI MUŠKARCI MORALI ZNATI: Evo šta svaka žena traži od svog partnera

Naravno da je i ženama, poput muškaraca, za seks važan fizički izgled, ali su možda i važnije  "muževne karakteristike", za kojima žene podsvjesno žude, pokazala je najnovija studija na više od 3.000 pripadnica ljepšeg spola.

  • Sex i grad

  • 02. Jan. 2021  02. Jan. 2021

  • 0

Na pitanje bi li za partnera radije odabrale metroseksualca ili, pak, tradicionalnog muškarca, 79 posto ispitanih žena odlučilo se za tradicionalnog. 

- Žene žele nekoga da se brine o njima, pazi ih i mazi, ali zna se postaviti, ima svoj stav, preuzima inicijativu u seksu - objašnjavaju istraživači.

Ukratko, žene žele kavaljera koji može biti mačo kad i ako to poželi ili zahtijeva situacija, ali on je definitivno više tradicionalan tip nego metroseksualac.

Obilježja metro i tradicionalnih muškaraca prema studiji

  • Prehrana32 njih pazi na prehranu i često je na dijeti (metroseksualci),  dok se 68 posto njih ne opterećuje time (tradicionalni)
  • Popravci: Njih 28 posto ne radi osnovne popravke, naprimjer mijenjanje gume na automobilu (metroseksualci), dok 72 posto njih zna napravit većinu popravaka (tradicionalni)
  • Moda i stil: Njih 46 posto prati modu i trendove te pazi na izgled (metroseksualci), dok 54 posto njih ne zanima previše izgled i brzo su spremni za izlazak iz kuće (tradicionalni)
  • Vježbanje, sport i forma: Njih 46 posto brine se o sebi i u dobroj su formi (metroseksualci), a 41 posto njih ne posvećuje naročitu pažnju svom tijelu i formi (tradicionalni). Njih 68 posto sport ne zanima pretjerano (metroseksualci), dok 32 posto njih zanima (tradicionalni)
  • Depilacija: Njih 38 posto brije prsa i druge dijelove tijela (metroseksualci), dok se 62 posto njih ne brije po tijelu (tradicionalni)
  • Ponašanje prema ženama: Njih 77 posto se trudi prema ženama ponašati kao kavaljer (tradicionalni), dok 23 posto njih ne mari za kavaljersko ponašanje (metroseksualci)
  • Stav prema životu: Njih 83 posto dijeli stavove i preuzima ponašanje odraslih muškaraca po primjeru starijih generacija (tradicionalni), dok 27 posto njih ne daje dojam odraslosti i zrelosti (metroseksualci)
  • Dominacija u seksu: Njih 14 posto vole da žena bude ta koja preuzima inicijativu u seksu (metroseksualci), dok 86 posto njih vole biti inicijatori te imati pretežno dominantnu ulogu (tradicionalni).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...