JOŠ JEDAN POKUŠAJ: Kosovo priprema novu prijavu za članstvo u...

Iz Vlade Kosova najavljena je nova prijava za prijem ove države u UNESCO.

  • Kultura

  • 02. Jan. 2021  02. Jan. 2021

  • 1

Ministrica kulture, omladine i sporta u Vladi Kosova Vlora Dumoshi izjavila je da će uskoro pripremiti sve dosjee potrebne za prijavu u UNESCO.

Ona kaže da je to političko pitanje i da se nada da će Kosovo, uz pomoć međunarodne zajednice, proći kroz taj proces, prenosi "Ekonomia Online". "Započeli smo sa spiskom duhovnog naslijeđa kako bismo istaknuli naš najljepši dio", kaže Vlora Dumoshi.

Kosovo je već 2015. godine pokušalo da bude primljeno u UNESCO, ali nije dobilo potrebnu dvotrećinsku većinu na Generalnoj konferenciji ove organizacije.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...