ODJEKUJU JECAJI, BiH PLAČE: Sahranjeno šest tragično stradalih tinejdžera (VIDEO)

Mostaraki biskup Petar Palić je, izgovarajući molitvu iznad šest bijelih kovčega, kazao da svi danas osjećamo svoju nemoć, pokušavamo pronaći riječi koje su sposobne izreći bol.

  • Hronika

  • 04. Jan. 2021  04. Jan. 2021

  • 2

Rakitno kod Posušja, obavijeno tugom, uz more isplakanih suza, danas se oprostilo od šest tinejdžera koji su u novogodišnjoj noći tragično preminuli usljed gušenja plinom zajedno sa još dvoje svojih vršnjaka koji su sahranjeni jučer. Kolone tužnih ljudi slile su se u Rakitno do mjesne Crkve svetog Ivana Krstitelja kako bi posljednje zbogom rekli Žani, Mariji i Stipi Pavkoviću, Ivanu Miličeviću, Miji Soldo i Stipi Romiću.

Mostaraki biskup Petar Palić je, izgovarajući molitvu iznad šest bijelih kovčega, kazao da svi danas osjećamo svoju nemoć, pokušavamo pronaći riječi koje su sposobne izreći bol, piše Klix.

"I ostajemo nijemi. Trudimo se ponuditi utjehu roditeljima, ali ništa nam ne prelazi preko usana. Ova patnja je, jednostavno, prevelika i preteška, za roditelje i porodicu. Početak godine više neće biti isti", rečeno je, između ostalog, na misi u Rakitnu.


Biskup je kazao da cijela BiH i regija suosjećaju sa porodicama preminulih tinejdžera.

"Umjesto riječi, sklopimo ruke i recimo Bogu da pomogne porodicama u njihovoj boli i ostane s njima."

Nakon molitve, uz jecaje ožalošćenih, svećenici su se s tužnim povorkama uputili prema mjesnim grobljima gdje će tijela šest prekinutih mladih sahraniti uz pogrebne običaje.

Mirela Rezo i Stjepan Jukić sahranjeni su jučer u Posušju na mjesnom groblju Matića križ.

S neutješnim porodicama, prijateljima, sugrađanima i sunarodnjacima plakao je i kamen hercegovački, jer tragediju koja se dogodila u novogodišnjoj noći, regija ne pamti, o čemu su izvještavali i svjetski mediji.

Podsjetimo, da se tragedija dogodila u novogodišnjoj noći u vikendici u Tribistovu kod Posušja, gdje je osam devetnaestogodišnjaka preminulo usljed gušenja plinom.

Danas je u Federaciji BiH proglašen Dan žalosti, a odlukom Vijeća ministara u cijeloj BiH je 2. januar bio Dan žalosti, dok je Vlada ZHK proglasila trodnevnu žalost za 2., 3. i 4. januar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...