UVIJEK TAKO UKUSNA I SOČNA: Napravite gibanicu za sat

Savršeno laka za pripremu.

  • Gastro

  • 04. Jan. 2021  04. Jan. 2021

  • 0

SASTOJCI:

500 g kora za pitu

400 g mladog sira

100 g feta sira

150 ml kisele vode

150 ml ulja

5 jaja

2 kašike milerama

1 kašičica praška za pecivo

PRIPREMA:

1. Umutite jaja sa sirom, mileramom i praškom za pecivo.

2. Dodati kiselu vodu i ulje i dobro promiješajte.

3. Dublju tepsiju pomastiti pa staviti dvije kore pite da vire sa strane.

4. Pospite uljem pa uzimajte jednu po jednu koru, gužvajte je i umačite u fil.

5. Redajte jednu pored druge dok ne potrošite kore.

6. Ostatak fila prespite preko kora pa preklopite onima koje vise sa strana tepsije.

7. Zadnju koru stavite na vrh i pomastite.

8. Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.

Prijatno! :) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...