LEGENDARNI ENGLESKI FUDBALER I DANAŠNJI TRENER POSTAO PREDMET PODSMIJEHA: Njegov klub bilježi statistički najgore rezultate u novijoj eri

Poraz Chelseaja od Manchester Cityja (1:3) u susretu 17. kola engleskog nogometnog prvenstva povećao je pritisak na Franka Lamparda, koji ima najgori statistički učinak od svih menadžera otkako je klub kupio ruski tajkun Roman Abramovič.

  • Sport

  • 04. Jan. 2021  04. Jan. 2021

  • 0

Otkako je Lampard preuzeo “Bluese”, ekipa, u prosjeku, osvaja 1,67 bodova po utakmici, što ga čini najgorim menadžerom u klubu u posljednjih 17 godina.

Abramovič je kupio Chelsea 2003. godine i od prosječnog engleskog kluba napravio jedan od najmoćnijih na svijetu.

Do njegovog dolaska, Chelsea je osvojio samo jedno englesko prvenstvo, tri kupa i dva puta Kup kupova, a od 2003. pet naslova engleskog prvaka, Ligu prvaka, Europsku ligu te pet puta FA i tri puta Liga kup.

Lampard je 12. menadžer u Abramovičevoj eri, a u 55 utakmica pod njegovim vodstvom “Bluesi” su ostvarili 27 pobjeda, 11 remija i 17 poraza. 

Poraz od Manchester Cityja četvrti je u posljednjih šest utakmica, nakon čega je ekipa sa Stamford Bridgea potonula na osmo mjesto.

U 55 susreta Lampard je, u prosjeku, osvojio 1,67 bodova po utakmici, a na vrhu je Avram Grant sa 2,31 bodom. Slijede Jose Mourinho (2,19) i Antonio Conte (2,14). 

Slijede Carlo Ancelotti (2,07), Rafael Benitez (1,96)… Na pretposljednjem mjestu je Andre Villas-Boas (1,70).

Engleski mediji posljednjih sedmica pišu o rastućem nezadovoljstvu između Lamparda i nekoliko igrača, dok je njemački "Bild" objavio kako je Chelsea zainteresiran za dovođenje Thomasa Tuchela nakon što je njemački stručnjak dobio otkaz u redovima francuskog prvaka PSG-a.

Na ovakve loše rezultate Chelseaja reaguju i fanovi fudbala šaleći se na društvenim mrežama na račun legendarnog engleskog fudbalera i sadašnjeg trenera Franka Lamparda.

Just Lampard Things. : Trolling Football #MJJ

Posted by Troll Football on Monday, 4 January 2021

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...