PREBAČEN U INFEKTIVNU KLINIKU: Sin Franje Tuđmana priključen na respirator

Nakon što se danima borio sa posljedicama zaraze koronavirusom i prolazio kroz faze poboljšanja i pogoršanja bolesti, početkom vikenda prebačen je u Infektivnu kliniku i odmah je stavljen na kisik.

  • Regija

  • 04. Jan. 2021  05. Jan. 2021

  • 2

Prof. dr. Miroslav Tuđman, saborski zastupnik HDZ-a i sin prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, još je jedan od hrvatskih političara koji je morao potražiti zdravstvenu pomoć u zagrebačkoj Klinici za zarazne bolesti dr. Fran Mihaljević, zbog komplikacija izazvanih virusom SARS-CoV-2. 

Nakon što se danima borio s posljedicama zaraze korona virusom, i prolazio kroz faze poboljšanja i pogoršanja bolesti, početkom vikenda prebačen je u Infektivnu kliniku, odmah je stavljen na kisik, a kako saznaje Večernji list, od nedjelje je priključen na respirator.

Prema zadnjim informacijama iz bolnice njegovo stanje ocjenjuju "za sada stabilnim".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...