VELIKO GRADILIŠTE U SARAJEVU: Srušen još jedan objekt na trasi Prve transverzale (FOTO)

Krajem oktobra prošle godine počela je gradnja prvog dijela prve dionice Prve transverzale.

  • Ekonomija

  • 05. Jan. 2021  05. Jan. 2021

  • 0

Na građevinskoj cjelini prvog dijela Prve transverzale u četvrtak je srušen još jedan objekt u privatnom vlasništvu, koji se nalazi neposredno uz objekt “kasarna”, i to na dionici u ulici Halida Kajtaza od broja 26 do broja 32.

alt

Kako je navedeno, od raskrsnice Tešanjske s ulicom Halida Kajtaza preostao je još jedan objekt koji će, nakon deložacije vlasnika, biti spreman za uklanjanje. Time će biti “očišćen” kompletna dionica od Ambasade SAD-a do autopraonice u ulici Braće Begić, što će omogućiti pokretanje radova i na ovom dijelu transverzale.

“Strateško opredjeljenje Vlade KS je kvalitetna saobraćajna infrastruktura, koja uključuje i otvaranje Kantona prema sjevernim i zapadnim izlazima iz grada. Sistemskim i koordinacijskim radom Vlade KS, općina i svih drugih institucija uključenih u realizaciju ovog izuzetno važnog infrastrukturnog projekta, doprinijeli smo rješavanju imovinskopravnih odnosa i rušenju objekata koji se nalaze na trasi. Istakao bih zalaganje premijera Marija Nenadića, koji je dao veliki doprinos pokretanju izgradnje Prve transverzale na ovoj dionici”, rekao je ministar saobraćaja KS Adi Kalem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...