NOVO ČUDO IZ WOLFSBURGA: Strogo čuvana tajna postaje stvarnost, Volkswagen priprema novi hit model na struju!?

Konceptna verzija Volkswagen ‘space-up’, predstavljena 2007., dolazi u prvi plan u električnoj verziji, koja će do stotke ubrzavati za devet sekundi i imati doseg od 380 kilometara.

  • Auto

  • 05. Jan. 2021  05. Jan. 2021

  • 0

Koncern iz Wolfsburga sve stavlja na električne programe. U tom smislu iz ladice je izvučena zanimljiva prostrana verzija gradskog mališana Volkswagen up!

U verziji rastegnutoj na 373 cm (+19 cm) sa šiber vratima otvara se velik prostor i funkcionalnost, što može biti vrlo zanimljivo u električnoj verziji, s elektromotorom vršne snage 85 kW i trajne 70 kW.

To, uz litij-ionsku bateriju kapaciteta 45 kWh, omogućava dinamičnost, uz ubrzanje do stotke za devet sekundi, a najveća bi brzina, radi osiguranja dosega od 380 kilometara (dovoljnog za takav tip automobila), bila ograničena na 145 kilometara na sat.

Hoće li Volkswagen up! dobiti prostranu električnu verziju e-space-up, ostaje da vidimo!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...