IPAK NISMO SAMI: Američki obavještajci uskoro predaju rezultate istrage o NLO-ima, šta nas čeka!? (VIDEO)

U posljednjim danima prošle godine američki Kongres prihvatio je skup zakona kojima vlasti SAD-a pokušavaju pomoći u oporavku ekonomije.

  • HiTec

  • 05. Jan. 2021  05. Jan. 2021

  • 0

Među odredbama o tome koliko će se novca i kome podijeliti, kako će se pomoći nezaposlenima i slično, našle su se i nove odredbe koje reguliraju rad pojedinih državnih službi. Među njima je navedena i lani osnovana radna skupina za istraživanje neidentificiranih letećih objekata "Unidentified Aerial Phenomena Task Force".

UAPTF je osnovana pod ingerencijom američkog Ministarstva odbrane u augustu prošle godine, a osnovni joj je zadatak poboljšati razumijevanje i dobiti dodatne uvide u prirodu i izvore NLO-a. Misija radne skupine bit će otkriti, analizirati i katalogizirati NLO-e koji bi mogli predstavljati prijetnju nacionalnoj sigurnosti SAD-a – objavljeno je tada. Prema novim pravilima, usvojenim prošle sedmice, ova će radna skupina morati svoje analize i zaključke podijeliti sa Senatom, tj. njihovim odborom za obavještajna pitanja. Novi zakoni odredili su i rok u kojem se to mora dogoditi, a on iznosi 180 dana.

Izvještaj koji će ova radna skupina predati Senatu bit će deklasificiran, tj. neće biti tajni. Međutim, za sada nije poznato koliki će dio informacija biti dostupan široj javnosti, a koliko će bitnih podataka biti rezervirano samo za članove Kongresa.

Očekuje se da će UAPTF analizirati i tri videosnimka nastala 2004., 2014. i 2015. godine, a koji kruže internetom kao "dokazi" susreta pilota Ratne mornarice SAD-a s neobičnim letećim objektima čudnih oblika i još čudnijeg ponašanja na nebu. Unutar šest mjeseci mogli bismo tako doznati i ima li istine u pričama o Galaktičkoj federaciji s kojom ljudi, navodno, kontaktiraju te je li zaista Donald Trump o tome nešto više znao i gotovo se izlanuo u javnosti.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...