MANIPULACIJE BIVŠE ČLANICE VSTV-a: Zašto je Ružica Jukić prešutjela pitanje "Slobodne Bosne"?

Objavom novog inkriminirajućeg snimka krajem novembra prošle godine, kojim je dodatno ogoljena beskrupulozna uloga predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije u sunovratu bh. pravosudnog sistema, počelo je i iznošenje prljavog veša i međusobno optuživanje među njegovim dojučerašnjim kolegama.

  • Mini market

  • 07. Jan. 2021  07. Jan. 2021

  • 2

Najdirektnije se sa svojim kolegama obračunala bivša članica VSTV-a Ružica Jukić objavom Facebook statusa pod naslovom "Tko je od vas bez grijeha, neka prvi baci kamen?!!", u kojem je napisala da, kao čovjek, kao sudac i kao bivša dopredsjednica VSTV-a, ne može više da šuti i ne kaže istinu, jer smatra da je, prije svega, grijeh šutjeti i gledati kako se skriva istina pod plaštom "pravednosti".

"Tražim od svih kolega sudaca, tužitelja, medija i međunarodne zajednice da me podrže u mom zahtjevu za ostavku pojedinih članova VSTV-a, na isti način kako su podržali ove koji su tražili smjenu Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a", poručila je Jukić.

Budući da je novinar Avdo Avdić imao prvorazrednu ulogu u razotkrivanju niza afera i kriminalnih djela unutar VSTV-a, Jukić se i njemu direktno obratila pozivajući ga da "napiše nešto o slučaju 'Memić', a posebno da prijavi Tužilaštvu, kao i nadležnima koji se bave istragom, da ima snimak na kojem, navodno, D. B. (Dalida Burzić, op. "SB-a") uzima 100.000,00 KM od A. B. (Alija Budnjo, op. "SB-a").

"Dakle, Avdo, ako imaš taj snimak, onda ga pokaži nadležnima u cilju rasvjetljavanja slučaja, a vjerujem da ga možeš lako i dobiti", poručila je preko Faceboka bivša članica VSTV-a Ružica Jukić.

Na ove navode Avdić je za portal „Start“ odgovorio kako bi navedeni snimak vrlo rado objavio da ga posjeduje.

"Ukoliko Ružica Jukić ima taj snimak, ja sam spreman odmah da ga objavim", rekao je Avdić.

Tragom ovih navoda, ispred „Slobodne Bosne“ smo se obratili Ružici Jukić 21. decembra prošle godine sa porukom da joj stojimo na raspolaganju za publiciranje navedenog snimka.

No, do danas nismo dobili nikakav odgovor od gospođe Jukić. Stoga, imajući u vidu da u roku od 15 dana u kojem je dužna odgovoriti prema Zakonu o slobodi pristupa informacijama, gospođa Jukić to nije učinila, možemo zaključiti da je njena tvrdnja o posjedovanju snimka netačna.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...