ERDOGAN POSLAO AVION NA KOSOVO: Turski predsjednik naredio prebacivanje povrijeđenih na liječenje u...

Dvoje od četvero teško povrijeđenih u eksploziji plinske boce u jednom restoranu u kosovskom Uroševcu, prebačeno je na liječenje u Tursku, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Regija

  • 07. Jan. 2021  07. Jan. 2021

  • 2

Na Kosovo je po povrijeđene osobe, po nalogu predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana, poslan specijalni ambulantni avion.

Avion s dvoje povrijeđenih sletio je nešto prije devet sati jutros na aerodrom "Ataturk" u Istanbulu.

Povrijeđene osobe su potom ambulantnim kolima prebačene u bolnicu, a avion će biti poslan ponovo na Kosovo radi transporta preostalo dvoje povrijeđenih.

Povrijeđene osobe će biti liječene u gradskim bolnicama Bagcilar i "Dr. Lutfi Kirdar".

U eksploziji u restoranu u Uroševcu prije dva dana povrijeđeno je više od 40 ljudi, a 14 osoba sa težim povredama je prebačeno u Prištinu radi liječenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...