LAŽI DRŽAVNE TUŽITELJICE I "AVAZA" KOJE JE PRIHVATIO SUD I KAZNIO "SB": U Neumu postoji hotel "Jadran" u kojem se Gordana Tadić smjestila nakon što je doputovala s hrvatskom putovnicom!!

Općinski sud u Srajevu presudio je protiv "Slobodne Bosne", koja je objavila da Tužilaštvo BiH sklopilo ugovor s hotelom "Jadran" u Neumu i da je to Gordana Tadić knjižila kao u "put u inostranstvo".

  • Mini market

  • 07. Jan. 2021  07. Jan. 2021

  • 2

Državna tužiteljica Gordana Tadić izvijestila je, preko svog svakodnevnog "Avaza" i Miralema Aščića, javnost da je pred bh. pravosuđem dobila tužbu protiv novinara "Slobodne Bosne" koji su objavili da je ona u ljeto 2019. godine putovala u Neum i da je taj službeni put knjižila kao – put u inostranstvo, piše Istraga.ba.

“Uzalud kampanja”, konstatuje "Avaz" i dodaje da su novinari "Slobodne Bosne" izmislili i hotel "Jadran" u Neumu.

alt

Tekst "Avaza" zasnovan na izjavama Gordane Tadić

Općinski sud u Sarajevu, tako, temljem izjava Gordane Tadić i pisanja "Dnevnog avaza", konstatira kako je priča o putovanju Gordane Tadić u Neum, odnosno inostranstvo, izmišljena. A, evo, dokaza. Na portalu javnih nabavki i danas je dostupno obavještenje o dodjeli ugovora za neprioritetne usluge broj 435-0-2-206-7-223/19. Ugovorni organ je Tužilaštvo BiH, kojim rukovodi glavna državna tužiteljica Gordana Tadić. U rubrici “Kratak opis predmeta ugovora” piše – "smještaj u inozemstvu". U opisu piše – "usluge hotelskog smještaja", dok je u rubrici ponuđač navedeno – "Hotel Jadran".

altObavještenje na portalu javnih nabavki

Dakle, Tužilaštvo BiH je, bez sumnje, platilo “smještaj u inozemstvu” u neumskom hotelu "Jadran". Gordana Tadić, pak, preko "Avaza" piše da takav hotel i ne postoji u Neumu. Pa, da vidimo šta kaže Google pretraga.

“Dobro došli u Hotel JADRAN, na prelijepoj Neumskoj rivijeri, gdje Vas srdačno očekuje obitelj Lovrić sa svojim suradnicima”, piše u opisu videa koji se nalazi na ovom linku.

Hotel se nalazi, piše dalje,neposredno uz Jadransku turističku magistralu, koja prolazi kroz Neum.

“S hotelskih terasa pruža se predivan pogled na more i zaljev Neum – Klek, kao i na jedinstvene i očaravajuće zalaske sunca u kojima možete uživati ispijajući večernju kavicu”, navedeno je na stranici.

Glasnik Gordane Tadić, pak, tvrdi da je sve izmišljeno. Hotel "Jadran", o kojem je pisala "Slobodna Bosna", po "Avazu", ne postoji, kao što Tužilaštvo BiH, kojim rukovodi Gordana Tadić, “nikad nije imalo nikakav ugovor” s hotelom "Jadran" u Neumu koji je za Tužilaštvo BIH – inozemstvo. Osim toga, "Avaz" citira i Gordanu Tadić, koja kaže da “nije koristila hrvatsku putovnicu”.

“Obavještavamo vas da će glavni tužitelj Tužilaštva BiH Gordana Tadić, broj RH putovnice 01319974, izdata 11. 01. 2016. godine, službeno putovati u Neum”, navedeno je u dopisu koji je krajem maja 2019. godine Tužilaštvo BiH poslalo Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Tadićeva je putovnicu Republike Hrvatske koristila u junu, prilikom prelaska graničnih prijelaza Doljani i Klek. I sve je lako dokazivo, ukoliko bi Tužilaštvo BiH i Općinski sud u Sarajevu presuđivali na osnovu činjenica, a ne na osnovu utisaka glasnika iz “najviše zgrade na Balkanu”.

Piše: Redakcija "Istrage"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...