TUŽNA VIJEST: U Sarajevu iznenada preminuo poznati muzičar Dragoljub Đuka Savić

Bas gitarista s dušom, omiljen kod kolega, šarmantan, duhovit, sve je to postigao prelazeći trnovit put do uspjeha.

  • Estrada

  • 07. Jan. 2021  07. Jan. 2021

  • 0

U Sarajevu je iznenada preminuo poznati muzičar Dragoljub Đuka Savić. Njegove kolege jutros su preplavile društvene mreže dirljivim riječima opraštanja s Đukom.

Bas gitarista s dušom, omiljen kod kolega, šarmantan, duhovit, sve je to postigao prelazeći trnovit put do uspjeha.

Najljepši period muziciranja je od momenta kad je postao član prvo tamburaškog orkestra Radija Sarajevo, a kasnije i Narodnog orkestra. Zabilježio je bezbroj snimaka za arhiv Radija Sarajevo, kasnije za BHT 1 kao muzičar, a kasnije kao interpretator gradskih pjesama.

Rođen je 1953. godine u Kruševcu, ali je sebe uvijek smatrao sarajevskim, tj. bosanskohercegovačkim umjetnikom, piše Estradnjaci.ba.

Inače, prije nekoliko dana kolege su se angažovale na prikupljanju novca za operaciju i ugradnju aparata koji bi osigurao pravilan rad srca, ali Đuka nije izdržao.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...