VLAST U KANTONU SARAJEVO AKTIVIRALA SVOJU MAŠINERIJU: Damir Nikšić na UDARU BOTOVA "ČETVORKE"!

Zastupnik u Skupštini KS Damir Nikšić, iako je dao podršku za rušenje Vlade KS, predvođene Marijom Nenadićem, našao se zatim na udaru dijela javnosti, jer nije glasao za imenovanje nove vlade.

  • Mini market

  • 08. Jan. 2021  08. Jan. 2021

  • 15

Izostanak podrške Vladi koju predvodi Edin Forto je obrazložio insistiranjem na jednakoj zastupljenosti Srba, kako to propisuje i Ustav. On je zatražio i da Klub Srba unutar Skupštine KS zatraži ocjenu ustavnosti imenovanja Vlade KS.

U međuvremenu, krenula je prava hajka na ovog političara zbog njegovih stavova. Prema Nikšiću su upućene uvredljive poruke prepune mržnje, a on sam smatra da, pored ostalih, dolaze od botova "četvorke". 

"Prije par godina, doživljavao sam botovske napade nakon što bih se zamjerio SDA. Logično, smatrao sam ih napadima SDA botova.

No, ovog puta svjedočim još žešćim i prostačkijim botovskim napadima zbog svoje odluke da pri glasanju za imenovanje nove vlade 'četvorke' budem suzdržan (zbog toga što držim da ne ispunjava Ustavom određenu zastupljenost konstitutivnih naroda prema popisu iz 1991. te da je dobra prilika i krajnje vrijeme da se pravi omjer konačno izračuna, riješi i utvrdi, pa makar to bilo odlukom Ustavnog suda Federacije BiH).

Ja sam, naime, još i dalje osamnaesti potpis nove skupštinske većine. Ne namjeravam ga povlačiti i davaću punu podršku novoj vladi, ali mi je bilo važno poslati ovu poruku, zakotrljati ovu stvar, čak i po cijenu svih institucija i preduzeća na koje sam zbog tog čina “izgubio pravo” unutar koalicije, čak i po cijenu glasova koje su mi 2018. “od milja” dali oni koji očigledno nisu čitali moj predizborni materijal, čak i po cijenu “političke karijere” koju nikad nisam namjeravao imati. Ja sam u Skupštinu i ušao u namjeri da mi bude rezonantna kutija upravo za ono što mene lično i meni slične tišti (što njima ne moram ni objašnjavati).

Ali, ne mogu da se ne začudim i ne zapitam čiji li su sad botovi u pitanju!?

Nije, valjda, da su u međuvremenu i SDA botovi napustili SDA i prešli u novu većinu ili se, pak, radi o kriptofašistima iz “građanske multietničke ljevice” koji koriste nešto drugačiju retoriku, a sličan govor mržnje da bi sakrili iste porive?

Trebaće jedna dobra i obimna analiza, ako ne i psihoanaliza, pogotovo ako je vjerovati izjavama kolege Zahiragića na istoj toj sjednici, njegovim riječima koje su me ohrabrile i uvjerile da sam “na sigurnom” uprkos svojim principima i porukama koje sam kanio kasnije pročitati.

Jer, ako se sjećate, on prilično samouvjereno i uvjerljivo reče Forti i javnosti da u Sarajevu nema šovinizma, rasizma i nacionalizma te da Sarajevo, jednostavno, “ne zna da mrzi”.

Moram priznati da iz mog ugla i iskustva to baš i ne izgleda tako, ali može biti, doduše, da je dosta toga nesvjesno ili podsvjesno te da je kolega posve u pravu: da Sarajevo fakat nekad uopšte “ne zna da mrzi” (Čak i onda, zapravo naročito onda kada tvrdi i uvjerava u suprotno.)", poručio je Nikšić na Facebooku. 

Prije par godina doživljavao sam botovske napade nakon što bih se zamjerio SDA. Logično, smatrao sam ih napadima SDA...

Posted by Damir Nikšić on Thursday, 7 January 2021

Nakon toga je šerovao komentare koje su mu ostavljali pratioci, a jedna od poruka je bila: "Ima li iko da zaustavi ovog čovjeka u širenju mržnje prema muslimanima?”

Posted by Damir Nikšić on Thursday, 7 January 2021

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...