„REKAO SAM JOJ DA BUDE OPREZNA S TIM…“: Bio je ljubav princeze Diane, a sada je konačno progovorio o svemu

Nakon što je s Dianom upoznao Bashira u pubu, Khan je upozorio princezu da bude vrlo oprezna.

  • Show

  • 11. Jan. 2021  11. Jan. 2021

  • 0

Bivša velika ljubav pokojne princeze Diane Hasnat Khan progovorio je protiv BBC-ja i poznatog intervjua u BBC-jevoj emisiji "Panorama" koji je Lady Di dala novinaru Martinu Bashiru. Kardiolog čija je veza s Dianom započela 1995., a završila je malo prije njezine smrti 1997., sada tvrdi da ju je novinar Bashir iskoristio.

"Jedna od njezinih najprivlačnijih osobina bila je njezina ranjivost. To je ono zbog čega ju je i javnost zavoljela. Kasnije sam shvatio da je Martin rovao po tim ranama i iskoristio ih", kazao je Khan (62), inače hirurg za srce i pluća, Britanac pakistanskog porijekla.

image Hasnat Khan (Foto: Profimedia)

"Bio je vrlo uporan s Dianom. Predstavljao se kao neko s BBC-ja, neko ugledan, i čak vrlo pobožan. Ali, napunio joj je glavu smećem", kazao je Khan, poznat po tome da je vrlo povučen i privatan te da uistinu rijetko govori javno o svojoj vezi s Dianom.

Khan je ispričao kako je Diana, nakon razgovora s Bashirom, počela vjerovati da princ Charles ima aferu s dadiljom njihovih sinova Tiggy Legge-Bourke, a postala je paranoična i zbog priče o mikrofonima i prisluškivanju telefona.

'Nešto mi se nije svidjelo kod njega'

Nakon što je s Dianom upoznao Bashira u pubu, Khan je upozorio princezu da bude vrlo oprezna.

image Foto: Profimedia

"Od samog početka razgovora počeo me pitati vrlo direktna lična pitanja o Diani i našoj vezi. Zašto se nismo vjenčali? Kada se mislimo vjenčati? Takve stvari. Bilo je nešto kod tog Bashira što mi se nije svidjelo. Rekao sam joj da bude oprezna s njim", prisjetio se hirurg.

"Naravno, nisam naivan. Znao sam da je jednim dijelom Diana htjela dati intervju, ali moje je pitanje da Martin Bashir nije bio tamo i uvjeravao je, bi li to ikada učinila", dodao je Khan.

U novembru je izbio veliki skandal u vezi s najpoznatijim i najkontroverznijim televizijskim intervjuom u kraljevskoj historiji u BBC-jevoj emisiji "Panorama". Među onima koji su zahtijevali potpuno neovisnu istragu, usred koje se našao i BBC, je i brat pokojne Lady Di, lord Charles Spencer. Postoje navodi koji tvrde da je voditelj Martin Bashir lagao i podmetao lažne dokumente kako bi naveo princezu da ispriča svoju stranu priče - a BBC je za to, navodno, znao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...