ŠTETA AKO NE BUDE: Kantonalni ministar najavio uvođenje trolejbuske linije između centra Sarajeva i općine...

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta gostovao je na Televiziji Sarajevo, gdje je najavio projekte nove Vlade KS.

  • Ekonomija

  • 11. Jan. 2021  11. Jan. 2021

  • 0

Vlada kreće u nabavku trolejbusa koji će se moći koristiti i tamo gdje nema mreže, što bi umanjilo zagađenje zraka.

Naglasio je da će se ići na uvođenje drugačijeg sistema naplate karata, kako, primjera radi, ne bi isto koštala karta od Ilidže do Baščaršije i od Marindvora do Baščaršije.

No, prije toga, kako je rekao, mora se popraviti usluga.

“Vraćamo se na projekte koje smo pokrenuli početkom 2019. U ovom mjesecu ćemo definisati nabavku novih trolejbusa, koji će do 10 kilometara moći da voze i bez kontaktne mreže. Tako ćemo na određene autobuske linije moći uključiti trolejbuse i utjecati na smanjenje zagađenja zraka. Na proljeće počinje rekonstrukcija tramvajske pruge Marindvor – Ilidža. U prvoj polovini ove godine bit će raspisan tender za izgradnju tramvajske pruge prema Hrasnici, a do ljeta očekujemo okončanje tendera za nabavku novih tramvaja u vrijednosti od 30 miliona eura”, rekao je Šteta.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...