MANJE MASNOĆE: Napravite musaku sa piletinom na ovaj način...

Jednostavna i malo lakša verzija musake koja ima manje masnoće, jer umjesto mljevenog, koristite pileće meso.

  • Gastro

  • 12. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

SASTOJCI:

500 gr pilećih prsa

500 gr krompira

2 mrkve

2 luka

2 kašike putera

2 kašike brašna

2 jaja

1 čaša milerama

1/4 čaše mlijeka

PRIPREMA:

1. Krompir ogulite, izrežite na kriške i začinite.

2. Na puteru propržite mladi luk, mrkvu i piletinu izrezanu na kockice.

3. U piletinu dodati brašno, dodati vodu, posoliti, pobiberiti i dobro promiješati.

4. Kuhajte dok se sos ne zgusne.

5. U namašćenu tepsiju poredati red krompira, pa meso, dok ne potrošite smjesu.

6. Završite sa redom krompira i pecite 45 minuta u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.

7. Umutite jaja, mlijeko i mileram, preliti preko musake i peći još 15 minuta.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...