U CIFRAMA JE SVE: Pogledajte koliko je ljudi preuzelo WhatsApp nakon objave novih pravila

Tekst s hrvatskog "Tportala" prenosimo u cijelosti.

  • HiTec

  • 12. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

Drastičan korak brojni korisnici WhatsAppa poduzeli su prije ažuriranja pravila o privatnosti koje će ih prisiliti da svoje podatke dijele s Facebookom.

Ažuriranje koje će biti objavljeno 8. veljače utječe na korisnike WhatsAppa u svim zemljama izvan Europe i Velike Britanije, gdje postoje strogi zakoni o zaštiti podataka. Korisnici u tim regijama morat će dati pristanak za pristup Facebooku njihovim podacima, uključujući njihove telefonske brojeve i informacije o tome kako komuniciraju s drugima, kako bi nastavili koristiti aplikaciju.

Uvjet će se primjenjivati bez obzira ima li korisnik WhatsAppa Facebook račun. Vijesti su navele mnoge ljude da pređu na konkurentske aplikacije, pokazuju podaci Sensor Towera.

Kada su 7. siječnja najavljene promjene politike privatnosti, Telegram je preuzelo gotovo 1,7 milijuna korisnika, a Signal je zabilježio 1,2 milijuna preuzimanja. Istovremeno je dotad dominantni WhatsApp imao 1,3 preuzimanja.

Instalacije WhatsAppa pale su za približno 13 posto, na 10,3 milijuna preuzimanja u prvih sedam dana siječnja, u usporedbi s prethodnim tjednom.

WhatsApp je prvi put upozorio korisnike na nove promjene pravila o privatnosti u obavijesti prošlog tjedna.

"Kao dio Facebook tvrtki, WhatsApp prima informacije od ostalih Facebook tvrtki i dijeli ih s drugim tvrtkama. Možemo koristiti podatke koje dobijemo od njih, a oni mogu koristiti podatke koje s njima dijelimo kako bi pomogli u radu, pružanju, poboljšanju, razumijevanju, prilagođavanju, podršci i tržištu naših usluga i njihovih ponuda, uključujući proizvode tvrtke Facebook", stoji u pravilniku.

U osnovi, to znači da će Facebook sada moći pristupiti podacima o računu, uključujući vaš telefonski broj, informacijama o tome kako komunicirate s drugim korisnicima i zapisnicima koliko često i koliko dugo koristite WhatsApp. Ostali podaci koji se mogu dijeliti s Facebookom uključuju vašu IP adresu, podatke o pregledniku, jezik i vremensku zonu.

WhatsApp je Facebook kupio 2014. godine, a podatke dijeli s matičnom tvrtkom od 2016. WhatsApp je tada ponudio jednokratno isključivanje za dijeljenje podataka, ali sada su korisnici prisiljeni pristati na politiku privatnosti da nastave koristiti aplikaciju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...