BRUKO MOJA, PREĐI NA DRUGOGA: Nakon Krivokapićevog skandala i čestitke neustavnog dana Republike Srpske, oglasio se Dritan Abazović, nevjerovatno je šta je izjavio

Ne stišavaju se reakcije iz Bosne i Hercegovine nakon što je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović čestitao neustavni dan RS-a.

  • Regija

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 3

Dio bosanskohercegovačkih političara od Krivokapića traži izvinjenje, a potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović odgovara da poštuje jedino institucije Bosne i Hercegovine.

“Da budem vrlo, vrlo eksplicitan. Mislim da Vlada Crne Gore nije trebalo da čestita i ona nije zvanično čestitala dan RS. Za nas postoji dan Republike Bosne i Hercegovine, poštujući sve ono što su međunarodna načela i što je, jednostavno, neka uobičajena praksa dobrosusjedskih odnosa, ali generalno, i međunarodne politike”, rekao je Abazović za "Al Jazeeru".

Eksplicitnog izvinjenja nema, a Abazović ocjenuje da se u tom slučaju nepotrebno dižu tenzije.

“Ne razumijem potrebu da stalno stvaramo neprijateljstva umjesto da naša politika dvije zemlje, ali generalno i regiona, bude pomiriteljska. Mi moramo da shvatimo da živimo u zemljama koje su imale vrlo tragičnu prošlost, i to u bliskoj istoriji, i da ne možemo sve naše frustracije koje postoje tek tako eliminisati. Ali, ono što možemo da uradimo jeste da ponekad, ako je potrebno, i progledamo kroz prste”, poručio je vicepremijer Crne Gore.

Abazovićeva isprika otkriva o kakvom se diletantu radi. Podsjećamo dopremijera Crne Gore da Republika Bosna i Hercegovina ne postoji još od prvih demokratskih izbora 1992. godine pa stoga ni dan Republike Bosne i Hercegovine.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...