BLIŽI MU SE KRAJ: Veliko istraživanje otkrilo koliko će građana Srbije na izborima dati glas Aleksandru Vučiću

Ovo istraživanje je rađeno u decembru na uzorku od 1.200 ljudi.

  • Regija

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

Na sljedećim izborima za Aleksandra Vučića, bez obzira na to ko je sa druge strane, glasat će 35,7 odsto građana, protiv njega je 32,9 odsto birača, dok 31,4 odsto glasača ne zna kako će se opredijeliti ili neće izaći na izbore, pokazalo je istraživanje javnog mnijenja koje je naručila Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa.

Lider SSP-a Dragan Đilas izjavio je u više navrata da se manipuliše istraživanjima koja mediji prenose te je optužio “nezavisne eksperte” da svojim izjavama i analizama pomažu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

On je portalu Nova.rs proslijedio istraživanje čiji je naručilac njegova stranka. Đilas nije želio da otkrije ime agencije koja ga je uradila, uz navode da bi zbog loših rezultata po Vučića mogla da trpi konsekvence.

Ovo istraživanje je rađeno u decembru, na uzorku od 1.200 ljudi, a kako pokazuju rezultati, na sljedećim izborima za lidera SNS-a Aleksandra Vučića, bez obzira na to ko je s druge strane, glasat će 35,7 odsto građana.

U isto vrijeme, protiv Vučića, bez obzira na to ko je s druge strane, glasat će 32,9 odsto birača, a 31,4 odsto ispitanika ne zna koga će zaokružiti na biračkom mjestu ili će preskočiti izbore.

Kompletne rezultate velikog istraživanja javnog mnijenja u Srbiji možete pogledati ovdje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...