U KAKVOM JE STANJU ČEDOMIR JOVANOVIĆ: Novi detalji poslije teške borbe i neizdrživih bolova...

Urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova i abdomena i sve druge neophodne pretrage i utvrđeno je da nema akutnih problema. Najvažnije je da je terapija dala željene rezultate...

  • Vijesti

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović konačno je prespavao noć bez bolova, jer je terapija koju su mu ljekari propisali, dala očekivane rezultate.

- Čedo je sada mnogo bolje. Bolovi su nestali, saturacija mu je odlična i on diše bez kiseoničke potpore. Utvrđeno je da u njegovom slučaju ne postoji ništa akutno. Urađena mu je magnetna rezonanca pluća, krvnih sudova i abdomena i sve druge neophodne pretrage i utvrđeno je da nema akutnih problema. Najvažnije je da je terapija dala željene rezultate i lekari mu predviđaju uspešan oporavak. Pošto nije pozitivan na virus korona, Čeda bi mogao uskoro da bude otpušten na kućno lečenje - ispričao je izvor iz Jovanovićevog okruženja, prenose "Novosti".

Lider LDP-a već se šest dana nalazi na bolničkom liječenju u KBC-u „Dragiša Mišović“, a primljen je zbog jakih bolova u grudima i stomaku. Tada je postojala sumnja da je ponovo zaražen koronavirusom, jer je i prije šest mjeseci sa sličnim simptomima primljen u Infektivnu kliniku u Beogradu. Jovanović je zbog zaraze koronavirusom i srednje teške kliničke slike više od deset dana u julu bio na bolničkom liječenju.

Nakon posljednjeg prijema u bolnicu, imao je jake bolove, a prve procjene su bile nepovoljne. Pretpostavljalo se da ima upalu oba plućna krila te se sumnjalo na plućnu emboliju i upalu kičmene moždine, a onda se sumnjalo na, kako su mediji prenijeli, nešto "nalik manjem infarktu pluća i zapaljenje plućne maramice", koje je zahvatilo i grudni dio kičmenog stuba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...