TEREN IM JE POZNAT: Palmer otkriva dio Bidenovog pristupa prema Balkanu

"Administracija novoizabranog predsjednika Bidena i dalje će imati isti pristup Balkanu, stabilan i kontinuiran, kao i sve prethodne administracije", rekao je Palmer.

  • Politika

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

Specijalni izaslanik američkog državnog sekretara za zapadni Balkan Matthew Palmer izjavio je da od nove kosovske vlade nakon izbora sljedećeg mjeseca, očekuje da "procijeni pristup dijalogu" s Beogradom.

Palmer je u intervjuu Radio-televiziji Albanije rekao da će administracija novoizabranog predsjednika Bidena i dalje imati isti pristup Balkanu, "stabilan i kontinuiran", kao i sve prethodne administracije. Sjedinjene Američke Države pozdravljaju novu vladu koja će biti formirana na izborima 14. februara na Kosovu i da će joj biti partner", dodao je Palmer i od nje očekuje da se bavi različitim temama i pitanjima u interesu građana i mira u regionu.

"Bit ćemo dobar partner ovoj vladi, kao i prethodnim vladama na Kosovu. Vjerujem da će biti važno da se ova vlada pozabavi nekim pitanjima koja i dalje predstavljaju izazov, uključujući vladavinu zakona, transparentno i odgovorno upravljanje, podsticanje ekonomskog rasta i razvojnih mogućnosti za strane investitore. Prilika da se vidi da imaju živu ekonomiju koja omogućava mladim ljudima da vjeruju da je njihova budućnost bolja na Kosovu nego u emigraciji", neveo je Palmer. Vjeruje, također, da treba procjena pristupa Prištine u vezi s dijalogom s Beogradom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...