BIZARNI RUSKI CIRKUS: Majmuni u nacističkoj uniformi i koze sa svastikama

Tužioci u Rusiji pokrenuli su istragu zbog cirkuske predstave u kojoj su majmuni u nacističkoj uniformi i koze koje paradiraju s kukastim križevima.

  • Šareni svijet

  • 13. Jan. 2021  13. Jan. 2021

  • 0

Bizarnu emisiju naručila je Ruska pravoslavna crkva, a snimljena je na videosnimku.

Ruski zakon obično zabranjuje prikazivanje nacističkih simbola, ali prošle godine Vladimir Putin potpisao je izuzeće kada su oni prikazani na negativan način.

Policija i tužioci istražuju predstavu koja se poklopila sa proslavom ruskog pravoslavnog Božića prošle sedmice.

Cirkus i Crkva tvrde da koze s "pelerinama" na kojima se nalazi svastika i majmun u nacističkoj uniformi pokazuju sovjetsku pobjedu nad Hitlerom.

Prosecutors in Russia have launched a probe into a circus performance featuring a monkey in Nazi uniform and a goats parading in swastikas

The bizarre show was commissioned by the Russian Orthodox Church and was watched on by children

The circus and the church have since argued that the animals depicted the Soviet victory over Hitler

The show depicted a turning point in the battle to save Moscow from the Nazis in January 1942, they claimed

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...