"DRAGI AMERIKANCI...": Trump se probio na Twitter! Iz Ovalnog ureda videom se posljednji put obratio naciji, poruka je iznenadila sve…

Američki predsjednik Donald Trump obratio se javnosti prvi put nakon što ga je Zastupnički dom Kongresa opozvao.

  • Svijet

  • 14. Jan. 2021  14. Jan. 2021

  • 3

No, Trump se u petominutnom govoru niti jednom nije osvrnuo na opoziv koji je u srijedu izglasan u Zastupničkom domu, već je pričao o prošlosedmičnim neredima u Washingtonu.

U obraćanju Trump kaže kako osuđuje opsadu Kapitola, ali nije preuzeo nikakvu odgovornost za upad njegovih pristaša u zgradu Kongresa. Izjavio je i kako nijedan njegov istinski pristaša nikad ne bi podržao političko nasilje.

- Nasilje je suprotno svemu u šta vjerujem i za šta se zalaže naš pokret - izjavio je Trump u govoru.

- Nijedan moj istinski pristaša nikad ne bi podržao političko nasilje. Nijedan moj istinski pristaša ne bi mogao ne poštivati provedbu zakona ili našu veliku američku zastavu. Nijedan moj istinski pristaša nikada nije mogao prijetiti ili uznemiravati svoje kolege Amerikance. Ako učinite bilo koju od ovih stvari, ne podržavate naš pokret, već ga napadate. I napadate našu zemlju. Ne možemo to tolerirati - rekao je Trump o onima koji su prošle srijede divljali na Kapitolu noseći njegovo ime na zastavama i majicama.

- Svojim postupcima se možemo izdignuti iznad zlobe i pronaći zajednički jezik i svrhu - poručio je Trump.

Iako mu je zabranjen pristup Twitteru, Trump je video obraćanja ipak uspio objaviti na toj društvenoj mreži, i to na profilu Bijele kuće. 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...