"SB" NA LICU MJESTA: U Sarajevu počela sjednica Vlade FBiH, raspravlja se o Planu vakcinacije protiv Covida-19 (FOTO)

Dolazak vakcina naručenih preko COVAX mehanizma očekuje se krajem januara, i to vakcine „Pfizera“ i „BioNTecha”.

  • Vijesti

  • 14. Jan. 2021  14. Jan. 2021

  • 0

Na redovnoj sjednici Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, koja je u toku u Sarajevu, raspravlja se o Planu vakcinacije protiv Covida-19 Federalnog ministarstva zdravstva.

Plan vakcinacije podrazumijeva distribuciju vakcina po kantonima na principu jednakosti i solidaranosti. U BiH stižu vakcine koje su odobrene u SAD-u i EU.

Dolazak vakcina naručenih preko COVAX mehanizma očekuje se krajem januara, i to vakcine „Pfizera“ i „BioNTecha”.

Prioritet u imunizaciji na početku će biti zdravstveni radnici i osobe treće životne dobi, prvenstveno u domovima za stare.

Vakcine će biti distribuirane svim kantonima na principu jednakosti i solidarnosti, a u FBiH će postojati četiri distributivna centra, i to u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Bihaću, piše BHRT.

Ova vakcina je specifična po načinu skladištenja, odnosno mora se čuvati na -80 stepeni.

Prve vakcine koje stignu, bit će uskladištene u Mostaru, dok će se istovremeno formirati centri za skladištenje i distribuciju u ostala tri grada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...