OD TADA, PROŠLO JE VREMENA MNOGO: Elon Musk je svoj prvi supersportski automobil kupio 1999. godine (VIDEO)

Ukus nije izostao pa je Musk na vrh popisa stavio tada, a za mnoge i sada, najbolji supersportski automobil na svijetu.

  • Auto

  • 14. Jan. 2021  14. Jan. 2021

  • 0

Tada 28-godišnji Elon znao je dobro šta će kupiti. 

Najbogatiji čovjek na svijetu 1999. godine je već ozbiljno ušao u poslovne vode, stigla je i prva veća zarada, a onda se odlučio nagraditi automobilom. 

Ukus nije izostao pa je Musk na vrh popisa stavio tada, a za mnoge i sada, najbolji supersportski automobil na svijetu.

Pogađate, McLaren F1 je u pitanju, a njegova cijena je tada bila 815.000 američkih dolara.

Svojedobno najbrži automobil na svijetu, F1 će ostati upamćen po brojnim naprednim tehnološkim rješenjima i dizajnu, za šta je većim dijelom kriv Gordon Murray, automobilski genijalac koji do danas nije izgubio kreativnost i želju za napretkom. Naprotiv, njegov sportaš samo što nije stigao. 

Vratimo se mi Elonu, koji je tada televizijskoj kući CNN dopustio da snimi primopredaju automobila, jednog od 64 cestovna (ne 62, kako govori Elon), čijem šarmu nisu mogli odoljeti brojni milioneri, uključujući i Rowana Atkinsona. Ovaj McLaren nije dugo izdržao - razbio ga je 2000. godine. No, ovdje vrijedi reći kako ga je Elon vozio svakodnevno i s njim nakupio pristojnu kilometražu.

Spomenimo i kako je Musk u svojoj ergeli imao nekoliko zanimljivih automobila pogonjenih klasičnim motorom na fosilna goriva, uključujući BMW 320i (E21), Jaguar E-Type, ali i slavni Lotus Esprit iz filmskog klasika o Jamesu Bondu. Kasnije je vozio Audi Q7, BMW M5 te Porsche 911. 

(Index Auto) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...