FARUK KAPIDŽIĆ, JASNO I PRECIZNO: "Sa povratkom stare Vlade KS vratila se u naše živote i riječ 'transparentno', samo što je ne prate riječi..."

Nakon formiranja nove Vlade u Kantonu Sarajevo, njeni predvodnici, a posebno ministrica pravde i uprave Lejla Brčić, opetovano ponavljaju kako se zalažu za transparentan rad vlasti.

  • Politika

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 1

"Želimo poručiti kako je strateško opredjeljenje ove vlade borba protiv korupcije, a u vezi s tim Ministarstvo pravde i uprave je pokrenulo niz aktivnosti koje bi trebale osigurati transparentniji rad svih institucija", poručila je ministrica Brčić prije nekoliko dana.

Činjenicu da je termin "transparentno" postao jedan od najučestalijih u rječniku političara iz tzv. četvorke komentarisao je na svom Facebook profilu donedavni ministar u Vladi KS Faruk Kapidžić.

"Sa dolaskom/povratkom nove/stare vlade KS došla je/vratila se u naše živote i riječ 'transparentno', samo što, kao i prije tako i sada, tu riječ ne prate riječi 'pošteno' i 'stručno' što je / što se pokazalo kontraproduktivno. Samo ovaj put mediji će imati znatno teži posao da to 'ušminkaju'.

Slično se desilo i sa frazom 'al' sve po zakonu' koju su političari i službenici počeli koristiti onda kad su prestali raditi po zakonu.

Možda moj rad nije bio dovoljno transparentan, ali je bio pošten i nadam se dovoljno stručan da počne da mijenja stvari. Bio bi transparentniji da su mediji bili zainteresovaniji, ali čim radite pošteno i stručno, onda glavnim midijima koji kreiraju sliku stanja nije interesantno da se to zna, pogotovo ako vas je imenovala SDA", poručio je Kapidžić.

Sa dolaskom/povratkom nove/stare vlade KS došla je/vratila se u naše živote i riječ „transparentno“ samo što kao i prije...

Posted by Faruk Kapidžić on Friday, 15 January 2021

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...