SKUPŠTINA TUZLANSKOG KANTONA DOBILA NOVO RUKOVODSTVO: Iz DF-a "čestitali" Našoj stranci, SDP-u i SBB-u "instaliranje" u vlast PDA Mirsada Kukića

Nakon što je na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera razriješeno dosadašnje rukovodstvo tog zakonodavnog tijela, odnosno prihvaćene ostavke predsjedavajućeg Žarka Vujovića i njegovog zamjenika Borisa Krešića, izabrano je novo rukovodstvo.

  • Mini market

  • 15. Jan. 2021  15. Jan. 2021

  • 0

Novi predsjednik Skupštine je Slađan Ilić, zastupnik SDP-a, a za njegove zamjenice izabrane su Vedrana Petrović iz SDP-a i Lejla Vuković iz SBB-a.

U toku je rasprava o razrješenju Kantonalne vlade, a premijer Tulumović je tokom dana dao neopozivu ostavku na tu funkciju.

Nova Vlada TK neće biti imenovana danas, a ministarstvima će rukovoditi sekretari ministarstava.

Zastupnici će razmatrati, između ostalog, i usvajanje budžeta za ovu godinu, zakona o njegovom izvršenju te finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja TK i Kantonalne službe za zapošljavanje.

Boris Krešić (DF) i Žarko Vujović (SD) podnijeli su neopozive ostavke na mjesto dopredsjedavajućeg i predsjedavajućeg Skupštine Tuzlanskog kantona, jer su osjećali odgovornost prema građanima TK, poručio je danas Mahir Mešalić, predsjednik Gradskog odbora Demokratske fronte Tuzla.

Vlast u Tuzlanskom kantonu ubuduće će obavljati  koalicioni partneri iz Kukićeve PDA, Naše stranke, SDP-a.

"Zasjalo je sunce iznad Tuzle iz Banovićke PDA! Čestitam Našoj stranci (Selimu Bešlagiću), SDP-u i SBB-u što su nam u vlast na TK instalirali PDA - predsjednika Mirsada Kukića, Senada Alića zv. Šiljo, Elzinu Pirić i ostalu bratiju! Mi smo za godinu dana ostavili historijiski suficit u budžetu TK uprkos pandemiji! Nažalost, vratiše krčmare", poručio je Mešalić.

alt

(N1/SB)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...