SKANDALOZNO: "Slobodna Bosna" i drugi bh. mediji NA UDARU RUSKOG MINISTARSTVA VANJSKIH POSLOVA

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova saopštilo je danas da ta zemlja još nije dobila dokaze da je ikonu poklonjenu ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu u Sarajevu, posljednji vlasnik stekao nelegalno i ocijenilo je da se situacija oko ikone u medijskom prostoru Bosne i Hercegovine i nekoliko drugih zemalja koristi da bi se Rusija diskreditovala.

  • Vijesti

  • 15. Jan. 2021  18. Jan. 2021

  • 17

- Uprkos činjenici da je ruska strana diplomatskim kanalima vratila ikonu darodavcima kako bi se razjasnilo njeno porijeklo, medijskim prostorom Bosne i Hercegovine i nizu drugih zemalja nastavljaju da se šire neosnovane spekulacije o sudbini ikone, koje bacaju sijenku na Rusiju, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Kako se dodaje, širenjem insinuacija zasnovanim isključivo na pretpostavkama njihovih autora, "pristrasni" mediji koriste ovu temu za manipulaciju kako bi stekli unutrašnje političke poene u BiH i diskreditovali Rusiju u očima njihove javnosti.

MSP ukazuje i da nije predstavljen nijedan dokaz o tome da je posljednji vlasnik ikone do nje došao na nezakonit način.

"Ipak, ova epizoda već je postala "predmet ciničnih manipulacije i nepoštenih igara u medijskom prostoru", dodaje se.

Dio ovog saopštenja objavljen je i na zvaničnom twitter nalogu ruskog ministarstva vanjskih poslova, uz kolaž naslova bh. portala, a najveći dio se odnosi na "Slobodnu Bosnu". 

Returning the Icon of St Nicholas the Wonderworker to Bosnia and Herzegovina. We have noted certain media...

Posted by Russian Foreign Ministry - МИД России on Friday, January 15, 2021

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...