ŠEF KLUBA DF-a DŽENAN ĐONLAGIĆ: HDZ i SNSD su rušenjem novog zakona onemogućili da vakcine već budu raspoložive

Članovi Kluba Demokratske fronte (DF) uputili su prije nekoliko mjeseci u parlamentarnu proceduru novi zakon o javnim nabavkama BiH, ali nikada nije došao u Parlament BiH na raspravu, jer je dva puta zaredom "srušen" u komisijskoj fazi.

  • Društvo

  • 16. Jan. 2021  16. Jan. 2021

  • 3

Šef Kluba poslanika Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dženan Đonlagić ovim putem ispred Demokratske fronte želi podsjetiti javnost Bosne i Hercegovine na posljedice obaranja prijedloga novog zakona o javnim nabavkama BiH. "Poznato je da su HDZ i SNSD, uz pomoć tihe nezainteresovanosti i nekih drugih partija na Ustavnopravnoj komisiji, blokirali prijedlog novog zakona o javnim nabavkama BiH", saopćeno je iz DF-a.

"Danas, kada svjedočimo usporenoj proceduri nabavki vakcina i kada smo od strane Gorana Čerkeza, pomoćnika ministra za javno zdravlje Federacije BiH (HDZ), u prilici slušati vapaje o tome kako je potrebno izmjeniti Zakon o javnim nabavkama BiH, možemo samo sa žalošću konstatirati da, unatoč naporima DF-a, taj zakon nije usvojen, zbog čega trpe svi građani Bosne i Hercegovine", dodali su.

Podsjećaju na riječi pomoćnika federalnog ministra zdravstva Gorana Čerkeza da je potrebno izmijeniti dva zakona i omogućiti direktnu nabavku vakcina.

"Da HDZ BiH, stranka čiji članovi Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH nisu namjerno 'obarali' prijedlog novog zakona o javnim nabavkama BiH, problem bi bio riješen još prije nekoliko mjeseci", navodi se.

Naime, članovi Kluba Demokratske fronte (DF) uputili su prije nekoliko mjeseci u parlamentarnu proceduru novi zakon o javnim nabavkama BiH, ali nikada nije došao u Parlament BiH na raspravu, jer je dva puta zaredom "srušen" u komisijskoj fazi.

"Prema tome, nemojte da generaliziramo. Vjerujemo kako znate da su članovi Ustavnopravne komisije iz redova HDZ-a, pa i SNSD-a, iz razloga politikanstva i onemogućavanja državnih institucija da rade bolje, ovo što konkretno govorite, upravo oni blokirali", poruka je Dženana Đonlagića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...