VISOKI PREDSTAVNIK U BIH KRATKO I JASNO: "Prebrojati sve u Mostaru, ko nije krao nema se čega bojati"

Komentirajući zahtjev kojeg su poslale mostarske stranke i sam Visoki predstavnik Valentin Inzko je izjavio da ne vidi razlog zašto se ne bi sve ponovo prebrojalo.

  • Mini market

  • 16. Jan. 2021  

  • 2

Kada se na samo 14 biračkih mjesta pokaže odstupanje od 1000 ili 1600 glasova to znači da je neko osmislio i organizirao izbornu krađu preferencijalnih glasova, piše Dnevni list. 

I to prosječno više od 100 glasova na svakom od tih mjesta. Zbog toga, strašno je i pomisliti što bi se sve otkrilo kada bi se ponovo prebrojili glasački listići s preostalih 136 biračkih mjesta te kakve bi se malverzacije na kraju otkrile, navodi ovaj list.

Dodaju da je upravo nakon otkrića o masovnim izbornim manipulacijama sve više dužnosnika i političkih stranaka zahtijevaju ponovno brojanje svih glasova u Mostaru.

Komentirajući zahtjev kojeg su poslale mostarske stranke i sam Visoki predstavnik Valentin Inzko je izjavio da ne vidi razlog zašto se ne bi sve ponovo prebrojalo, jer kako je rekao: „Onaj ko nije krao nema se čega bojati“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...