AUSTRALIAN OPEN: Odbijeni svi zahtjevi Novaka Đokovića

Zahtjevi koje je Novak Đoković poslao organizatorima Australian Opena u želji da svi učesnici dobiju iste uslove tokom boravka na turniru, odbijeni su jednoglasno i neće biti ispunjeni. Australske vlasti odbile su zahtjeve prvog tenisera planete i predsjednika Udruženja igrača (PTPA).

  • Sport

  • 18. Jan. 2021  18. Jan. 2021

  • 0

Đoković je pokrenuo "pobunu" i poslao listu zahtjeva organizatorima kako bi svi učesnici imali iste uslove nakon mnogih žalbi da se osjećaju kao u zatvoru u Melbournu.

Međutim, lokalne vlasti u državi Viktorija, čiji je Melbourn glavni grad, saopštile su da se pravila koja se tiču bezbjednosnih mjera i protokola neće mijenjati.

"Pravila se neće mijenjati, jer su stigla od javnih zdravstvenih savjeta. Ljudi mogu slobodno da daju spiskove želja, ali odgovor je 'ne'. Znam da je nekoliko igrača 'brbljalo' o pravilima. Ona važe za njih kao i za sve ostale. Svi su o tome bili informisani prije dolaska i to je bio uslov koji su prihvatili. Ovdje nema posebnog tretmana, jer vas virus ne tretira posebno. Dakle, ni mi nemamo poseban tretman", istaknuo je premijer Viktorije Daniel Andrews.

Ema Kazar, komesarka za rukovođenje krizom izazvanom koronavirusom i organizovanjem karantina u državi Viktorija, potvrdila je da neće biti nikakvih promjena.

"Definitivno 'ne' od mene. Ne mijenjamo naš program", jasno je odgovorila Ema Kazar.

"Shvatamo da je 14 dana u karantinu zaista teško. Ovdje smo da radimo s igračima i Teniskom asocijacijom Australije kako bismo njihove treninge učinili što prijatnijim."

Novak Djokovic, pictured on his hotel balcony in Adelaide, has reportedly issued a list of demands for stranded players including a shorter quarantine and access to tennis courts

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...