DA NE BISTE ZASPALI: Microsoft Teams uskoro uvodi dugo iščekivani novitet

Koliko ste puta skoro zaspali tokom videosastanka? Ne brinite - Microsoft uskoro uvodi funkciju koja bi zbilja mogla pomoći.

  • HiTec

  • 18. Jan. 2021  18. Jan. 2021

  • 0

Koliko ste puta presjedili videosastanak, napravili bilješke i onda kasnije shvatili da niste zapisali neki bitni detalj? Ako vam nakon sastanaka treba rekapitulacija stvari o kojima se pričalo, u pomoć stiže nadolazeća značajka Microsoft Teamsa, objašnjava MakeUseOf.

Sve dodatke koji stižu u Microsoft 365 moguće je vidjeti u sklopu službenog plana nadogradnji. Dodatak o kojem je ovdje riječ nosi ime Feature ID 68729 pod imenom Microsoft Teams: Meeting Recap (Microsoft Teams: rekapitulacija sastanka).

"Rekapitulacija sastanka pomoći će timovima da prate rad i dogovore nakon obavljenog sastanka. Ove godine ćemo dodati snimanje razgovora, transkript, chat, podijeljene datoteke i druge stvari koje se dijele sa sudionicima u kartici za dopisivanje i kartici Detalji (nakon završenog sastanka)."

Meeting recap timovima će biti dostupan ove godine, što znači da je datum izlaska vrlo fleksibilan. Tačno vrijeme izlaska, doduše, implicira na januar 2021., što znači da bismo novu značajku ipak mogli vidjeti tokom nekoliko narednih sedmica.

Uz i dalje prisutnu pandemiju Covida-19, ljudi nastavljaju raditi od kuće. Uz prelazak iz ureda u radnu sobu stiže niz novih izazova. Radnicima će nedostajati alati i usluge koje bi inače imali u uredu. Microsoft Teams, odnosno planovi koje je Microsoft najavio donijet će velik broj alata u okružje kućnog ureda.

Rekapitulacija sastanaka pomoći će osobama koje nisu navikle na samoizolaciju te za informacije trebaju druge ljude, odnosno razgovor s voditeljem, transkripte sastanka i tako dalje. Nadamo se da će Microsoft u skoroj budućnosti donijeti još korisnih alata u sve popularnije Teamse.

(SB/Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...