"TRAŽIT ĆEMO DA INZKO DOĐE U NSRS I PODNESE IZVJEŠTAJ O SVOM RADU“: Žunić otkrio Dodikov plan

Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske održat će se 9. februara, a na njoj bi se mogla naći i inicijativa poslanika vladajuće koalicije da visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko dođe u parlament i podnese izvještaj o svom radu.

  • Mini market

  • 18. Jan. 2021  18. Jan. 2021

  • 4

Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić potvrdio je za "Srpskainfo" da poslanici vladajuće koalicije dogovaraju zaključke s kojima bi izašli pred NSRS i uputili zvanični poziv Inzku da se pojavi pred poslanicima i predoči šta je radio proteklih godina.

– Najmanje jedna trećina poslanika u NSRS će stajati iza tog poziva. Postoji mogućnost da već na ovoj sjednici usvojimo zaključke ili zaključak na ovu temu. Dakle, zatražićemo da Inzko dođe u NSRS i podnese izvještaj o svom radu za sve godine otkako je došao u BiH – istaknuo je Žunić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...