AZERBEJDŽAN REVIDIRAO PODATKE: Objavljen zvaničan broj poginulih vojnika u sukobima u Nagorno-Karabahu

U akciji koja je vođena radi oslobađanja teritorije u Nagorno-Karabahu, poginulo je 2.855 azerbejdžanskih vojnika, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Svijet

  • 18. Jan. 2021  19. Jan. 2021

  • 0

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana revidiralo je podatke o stradalima u sukobu koji je počeo 27. septembra, a završio 10. novembra 2020., kada je Armenija potpisala dokument kojim priznaje poraz.

Ranije je saopćeno kako je poginuo 2.841 vojnik, ali je taj podatak, pronalaskom nekoliko tijela i utvrđivanjem identiteta stradalih, revidiran na 2.855.

Ministarstvo navodi kako je 50 vojnika nestalo, a s javnošću je podijelilo spisak ukopanih stradalih vojnika.

Azerbejdžanska vojska je u akciji pokrenutoj 27. septembra 2020. oslobodila pet gradskih središta, četiri veća naselja i 286 sela. Armenija je nakon toga priznala poraz i potpisala dokument kojim se obavezala da će napustiti okupirani Agdam, Lachin i Kalbajar.

Armenska vojska se iz Agdama povukla 20. novembra, iz Kalbajara 25. novembra, a 1. decembra 2020. iz Lachina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...