"MUDRIJI ZA NIJANSU...": Čeda Jovanović izašao iz bolnice, a ovo je njegova PORUKA (FOTO)

Lider LDP-a Čedomir Jovanović napustio je danas KBC "Dr. Dragiša Mišović", gdje se po drugi put liječio od posljedica zaraze koronavirusom i daljnji oporavak nastavit će kod kuće.

  • Vijesti

  • 19. Jan. 2021  19. Jan. 2021

  • 3

- Hvala svima za beskrajnu podršku. Mudriji za nijansu, ljepši život ću s vama da vodim – poručio je Jovanović na društvenim mrežama zahvaljujući ljekarima KBC-a “Dr. Dragiša Mišović”.

Jovanović je u bolnicu primljen 8. januara zbog komplikacija izazvanih upalom pluća, u teškom stanju.

Postojalo je mnogo sumnji ljekara o njegovom zdravstvenom stanju, ali su one nakon nekoliko dana vrlo temeljnih analiza i pretraga otklonjene, rekla je za "Blic" njegova supruga Jelena Jovanović.

FOTO: ČEDOMIR JOVANOVIĆ/INSTAGRAMFOTO: ČEDOMIR JOVANOVIĆ/INSTAGRAM

– Ljekari su konstatovali upalu lijevog plućnog krila, mikroembolije na oba plućna krila, pleuritis, disfunkciju dijafragme i, poslije nekoliko dana detaljnih pretraga, zaključeno je da ima spondilodiscitis, upalu nerava torakalnog dijela kičme, odakle, vjerovatno, i potiču bolovi koje je trpio. Koktel antibiotika djeluje, parametri su konačno bolji. Usljed saradnje ljekara s Grudne hirurgije KBC-a Srbije, Neurologije KBCS-a i "Dragiše Mišovića" došli smo do pozitivnih rezultata i, poslije sedam dana borbe, konačno možemo da budemo zadovoljni u ovoj teškoj borbi, koja traje mjesecima – rekla je nedavno Jovanovićeva.

Jovanović je prije šest mjeseci imao tešku obostranu upalu pluća izazvanu koronavirusom i tada je, prema riječima njegove supruge, jedva živu glavu izvukao, piše "Blic".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...