DRAMA U RIMU: Autsajder izbacio Romu iz Kupa Italije, Edin Džeko se na klupi hvatao za glavu (VIDEO)

Prava drama viđena je na praznom Olimpicu, a Roma je ispala iz Kupa nakon poraza od 4:2 od Spezije (2:2).

  • Sport

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 0

Rimljani su kao apsolutni favoriti dočekali Speziju, koja je hrabrom igrom napravila veliku senzaciju.

Gosti su "Vučicu" šokirali u samo 15 minuta igre. Prvo je Galabinov pogodio s bijele tačke, a u 15. minuti je Saponara, na asistenciju spomenutog Galabinova, doveo Romu u nezavidnu poziciju.

Uveliko je u život Romu vratio Pellegrini golom sa penala u 43. minuti, da bi tek u 73. minuti Mkhitaryan uspio da poravna rezultat na 2:2 i da Romi obezbijedi dodatnih pola sata nade.

Edin Džeko je ušao početkom prvog produžetka, a nedugo nakon toga pravi košmar za Fonsecu i njegov tim. Prvo Mancini dobija drugi žuti karton, a samo 40-ak sekundi kasnije golman Pau Lopez je isključen.

Roma s dva igrača manje nije uspjela da se odbrani i da eventualno prolaz izbori na penale. Spezia je u 107. eliminisala Romu, a gol je postigao Verde, pogodivši glavom za 2:3. Verdeu je ovaj pogodak posebno drag, ali nije želio da slavi, jer je ponikao upravo u redovima sinoćnjeg rivala.

Gosti su uspjeli u završnici da stignu i do četvrtog gola i da tako dodatno zapečate sudbinu Rome, koja je ostala bez prilike da se bori za trofej u Kupu.

Trener Rome Paulo Fonseca na klupi je ostavio Edina Džeku, koji je u nevjerici gledao šta se događa.

Džeko je Mayorala zamijenio na startu produžetaka u 91. minuti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...