UZ PRISUSTVO SAMO JEDNOG PREDSTAVNIKA OPOZICIJE: Ponovo izglasan Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Skupština Crne Gore ponovo je danas većinom glasova izglasala Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koji je predsjednik te države Milo Đukanović ranije odbio da potpiše.

  • Regija

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 1

Zasjedanje je počelo oko 13 sati, sa sat vremena zakašnjenja, a u parlament su stigli svi ministri i premijer Zdravko Krivokapić. Također, postoji kvorum za rad, jer je u sali prisutan 41 poslanik, naveo je na početku sjednice predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

U Skupštini je bio i poslanik opozicije Genci Nimanbegu, dok su poslanici drugih opozicionih stranaka ranije najavili da neće prisustvovati zasjedanju, prenose podgoričke "Vijesti". Neposredno pred početak sjednice, ispred zgrade Skupštine u Podgorici okupile su se pristalice patriotskih organizacija sa zastavama Crne Gore i NATO-a. Okupljeni su nosili natpise: “Stop fašizmu”, “No pasaran”, “Ne crtajte mete”, “Stop pretnjama”, “Ne kršite Ustav”...

Prisutni su bili i pripadnici crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...