SARAJEVO OPET U SMOGU: Jugo će ga rastjerati...

Mjerenjem koncentracija zagađujućih materija u zraku na području Kantona Sarajevo na automatskim stanicama Otoka, Ilidža i Ilijaš zabilježena su prekoračenja izmjerenih vrijednosti za PM10 čestične tvari u zraku iznad 150µg/m³ za prethodni dan.

  • Hronika

  • 20. Jan. 2021  20. Jan. 2021

  • 0

Ostali praćeni polutanti su, također, bilježili prekoračenja tolerantnih vrijednosti za sumpor-dioksid na području Ilijaša te azot-dioksid na području mjerenja mobilne stanice na Ilidži i na lokalitetu Otoka.

Prema sinoptičkoj prognozi, u Sarajevu se u narednom periodu očekuju nestabilne vremenske prilike, uz postojanje slabih uslova za pojavu kratkotrajne inverzije. Atmosferski pritisak će biti u padu. Vjetar će biti južnog smjera s brzinama od 1 do 12 m/s.

Danas i sutra će nešto manje brzine vjetra uzrokovati periodična povećanja koncentracija zagađujućih materija u pojedinim dijelovima Kantona Sarajevo, dok se u petak očekuje umjeren do jak južni vjetar, koji će uzrokovati pad koncentracija zagađujućih materija u zraku.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...