KRAJ PRIČE: Div iz Južne Koreje razočarao milione korisnika, uskoro potpuno napuštaju tržište pametnih telefona!?

Potvrđeno je da će izaći ove godine, ali s novim planovima kompanije, moguće je da će to biti zadnji mobitel kojeg ćemo vidjeti od čuvenog korejskog proizvođača.

  • HiTec

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 0

LG razmišlja o potpunom napuštanju tržišta pametnih telefona zbog gubitka od oko 4,5 milijardi dolara u posljednjih pet godina, prenosi "The Korea Herald".

Izvršni direktor kompanije "LG Electronics" Kwon Bong-seok poslao je dopis svojim zaposlenicima u kojem piše da će doći do velike promjene u radu na segmentu pametnih telefona.

„Bez obzira na promjene u smjeru poslovanja pametnih telefona, zaposlenost će se zadržati tako da nema potrebe za brigom“, rekao je Bong-seok. LG-jev dužnosnik u izjavi za "The Korea Herald" tvrdi da je vrijeme da LG donese najbolju moguću odluku, jer je konkurencija na globalnom tržištu pametnih telefona sve veća.

„Kompanija razmatra sve moguće mjere, uključujući prodaju, povlačenje i smanjenje poslovanja sa pametnim telefonima“, rekao je dužnosnik LG-a. Iako je interni dopis potvrđen u LG-evoj izjavi za "The Verge", LG-jev glasnogovornik poručuje da još ništa nije odlučeno.

LG je pokušao privući kupce novitetima kod svojih mobilnih uređaja, ponajviše ističući LG Velvet i LG Wing s rotirajućim zaslonom, ali nije im uspjelo. Već su nekoliko puta pokazali svoj LG Rollable, odnosno uređaj čiji je ekran po potrebi moguće „zarolati“ da se poveća ili smanji. Potvrđeno je da će izaći ove godine, no s novim planovima kompanije, moguće je da će to biti zadnji mobitel kojeg ćemo vidjeti od LG-a.

  • Tagovi:

  • lg

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...