DODIKOVA JURIŠNICA SANJA VULIĆ OPET BLEBEĆE: “Odluka je antisrpska i isključivo politička, za Srebrenicu NEKA JE NA ČAST SRBIMA… “

Tužilaštvo odlučuje da li ima ili nema elemenata za pokretanje postupka, a ne onaj ko prijavljuje i to bi “advokatica” bez iskustva trebala da zna, izjavila je poslanik SNSD-a iz Doboja Sanja Vulić.

  • Politika

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 5

Njena reakcija je uslijedila nakon što je Vanja Bjelica-Prutina na današnjoj sjednici CIK-a BiH izjavila da je prijava koju je Vulićeva podnijela protiv članova CIK-a, neosnovana te joj zaprijetila kontratužbom zbog lažnog prijavljivanja.

– Kakvu to ona poruku šalje? Ako nekoga prijavite za sumnju, da treba onog ko prijavljuje zastrašivati kontraprijavom? Postoje institucije i neka rade svoj posao. Ovo što gospođa radi je uticaj na Tužilaštvo. Ako je nevina, što sama sebe ne prijavi i ne dokaže nego se krije iza kolektivne odgovornosti CIK-a – saopštila je Vulićeva.

Kaže da sud nije dao blagoslov da se krši Izborni zakon, piše Srpskainfo.com.

– Sud je jasno rekao da čeka okončanje postupka, bez davanja ovlaštenja da postupak traje mimo zakonom predviđenih rokova. Odluka CIK-a je antisrpska i isključivo politička. Neka svi članovi CIK-a dođu u Doboj da sa SNSD-om proslave još jednu pobjedu SNSD-a. A, za Srebrenicu neka je na čast Srbima u CIK-u, ako su Srbi – zaključuje Vulićeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...