I GRADONAČELNIK DOBOJA VAN SEBE: "Probili su rok"

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, rekao je da je poništavanje izbora na 89 redovnih biračkih mjesta za nivo gradonačelnika i Skupštine grada Doboj "očekivana odluka Centralne izborne komisije (CIK) BiH, a koja je, kako je dodao, nelegalno, odnosno mimo zakona izabrana".

  • Politika

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 0

Kako je naglasio, kako su postali članovi Komisije, tako i politički rade, odnosno djeluju.

"Spremni smo juče, danas i uvijek izaći pred naše glađane. Građani biraju vlast, ne mogu članovi CIK-a njima birati vlast", naveo je Jerinić.

Kako je dodao, odluka CIK-a još nije zvanično objavljena, a kada bude objavljena zajedno s obrazloženjem i poukom o pravnom lijeku, postoji mogućnost žalbe Apelacionom odjeljenju Suda BiH.

"Svakako da će pravni tim analizirati odluku i uslijediće sigurno žalba. Vjerujem da će Sud donijeti zakonitu odluku", rekao je Jerinić u izjavi za "Nezavisne novine".

Komentarišući današnju odluku CIK-a, Jerinić je rekao da "nezakonito izabrani ljudi donose mimo rokova nezakonite odluke".

"Oni su imali mogućnost da obustave izbore, da ih prekinu, da ih u roku od 30 dana ponište ili potvrde. Istu ovu odluku su mogli donijeti u roku od 30 dana, što je po Izbornom zakonu njihova obaveza. Ako su već 19. novembra pokrenuli upravni postupak, Zakon o upravnom postupku ima određene rokove. Rok je 30 dana, a u složenim slučajevima, kako su nazvali ovaj, rok je 60 dana. Danas je 21. januar, što znači da su probili i taj rok. A sebe nazivaju vrsnim pravnicima", naglasio je Jerinić u izjavi za "Nezavisne novine".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...