ZA SERGEJA IMA I DRUGI PUT: Ovo je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

Ivaylo Petev (45) novi je selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

  • Sport

  • 21. Jan. 2021  21. Jan. 2021

  • 2

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH odlučio je na današnjoj sjednici da bugarski trener naslijedi Dušana Bajevića na poziciji selektora "Zmajeva".

Petev će debi na klupi BiH imati 24. marta protiv Finske u gostima u susretu prvog kola kvalifikacija za SP 2022. godine.

Petevu je protukandidat bio Sergej Barbarez, a među članovima IO-a NSBiH spominjao se i Zlatan Bajramović. Procijenjeno je kako od svih ranije predloženih i raspoloživih kandidata Petev ima najviše šanse da napravi dobar rezultat s reprezentacijom BiH.

U Dinamu je radio s aktuelnim bh. reprezentativcima Arminom Hodžićem i Amerom Gojakom. S vjerovatno najmlađim timom Dinama u sezoni je imao samo dva poraza, ali dovoljna da Rijeka osvoji titulu šampiona Hrvatske.

S Ludogoretsom je 2012. i 2013. godine osvojio prvenstvo Bugarske. Osim toga, osvojio je i jedan Kup i dva puta Superkup Bugarske. Smatra se začetnikom nove ere ovog bugarskog kluba, koji je kasnije osvojio još sedam titula i napravio iskorak u europskim takmičenjima.

Osim Dinama i Ludogoretsa, Petev je trenirao A-selekciju Bugarske, kiparske klubove AEL iz Limassola te Omoniju iz Nikozije, saudijski Al Qadsiyah te poljsku Jagielloniju.

(SB/Raport.ba) 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...