OČEKIVALI OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU: Odbrana Sakiba Mahmuljina će se žaliti

"Uložit ćemo žalbu, nismo zadovoljni presudom", kaže advokat Sakiba Mahmuljina.

  • Vijesti

  • 22. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 1

Fahrudin Ibrišimović, advokat Sakiba Mahmuljina, najavio je žalbu na prvostepenu presudu Suda Bosne i Hercegovine kojom je izrečena desetogodišnja zatvorska kazna Sakibu Mahmuljinu, nekadašnjem komandantu Trećeg korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, koji se tereti za zločine počinjene na području Vozuće i Zavidovića.

- Uložit ćemo žalbu, nismo zadovoljni presudom. Ima mnogo dubioza koje Sud nije riješio, od efektivne kontrole pa dalje. Ali, treba pročitati pismeno obrazloženje pa dati mišljenje. Sam meritum ja ne bih komentarisao, jer sam tako vaspitan kao advokat. Mislim da nije primjereno komentarisati slučajeve koji su u toku – izjavio je po izlasku iz Suda BiH.

Što se tiče postupka, Ibrišimović je rekao da je Vijeće vrlo korektno sudilo i da tu nema nikakvih primjedbi, piše "Hayat".

- Za nas je svaka kazna loša, jer smo očekivali oslobađajuću presudu prema dokazima koje je prezentiralo tužilaštvo i odbrana, ali šta je, tu je. Nije ni prvi ni zadnji put da se nešto rješava apelacijama – poručio je.

Sakib Mahmuljin, nekadašnji komandant Trećeg korpusa Armije RBiH, osuđen je na 10 godina zatvora, jer nije spriječio ubistva i nečovječna postupanja pripadnika Odreda “El-Mudžahidin” na području Vozuće i Zavidovića.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...