TEŠKI DANI ZA DODIKOV SNSD U DOBOJU: U ponovljenim izborima za gradonačelnika kompletna opozicija staje iza ovog čovjeka...

Na ponovljenim izborima u Doboju, koji se očekuju nakon što je CIK poništio izbore na većini biračkih mjesta, vjerovatno će biti samo dva kandidata za gradonačelnika.

  • Politika

  • 22. Jan. 2021  22. Jan. 2021

  • 0

Kako saznaje "Srpskainfo", gotovo je izvjesno da će kompletna dobojska opozicija stati iza kandidata SP-a Srđana Todorovića, što bi značilo da SDS ovaj put odustaje od svog kandidata Cvijana Filipovića, koga je prošli put podržao PDP. U opoziciji su uvjereni da je to, uz sprečavanje izbornih malverzacija, siguran put do pobjede za gradonačelnika Doboja nad SNSD-om i njihovim kandidatom Borisom Jerinićem, uz koga je stala vladajuća republička koalicija, s izuzetkom SP-a.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović nije mogao da potvrdi ova saznanja, ali je potvrdio da je opozicija već otvorila prve razgovore više stranaka s namjerom da se udruže svi u rušenju vlasti u Doboju.

– Rušenje vlasti biće u interesu svakog građanina ovog grada. Jučerašnje obraćanje prvog čovjek SNSD-a i člana Predsjedništva BiH, njegove nacističke izjave, prelilo je čašu i pokazalo da s ovakvom užasnom vlašću nema nikakvog kompromisa – rekao je Šarović za "Srpskainfo".

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić kaže da je i ova stranka spremna da podrži Todorovića ako je on spreman da predvodi opozicioni blok stranaka u Doboju.

– Do njega je hoće li porepoznati trenutak promjena ili će ga propustiti zarad druge lične funkcije. Mislim da on uz podršku svih nas može da pobijedi SNSD, jer je u svakom smislu kvalitetniji kandidat od sadašnjeg gradonačelnika Borisa Jerinića – kaže Nešić za "Srpskainfo".

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže da se „razmišlja o rješenju iza koga ćemo svi stati“.

- Naravno, Doboju trebaju promjene, za promjene je potrebno praviti ozbiljne dogovore. Ja sam za to. Bez ikakvih sujeta, ličnih ambicija. Cilj je politički osloboditi Doboj i vratiti ga građanima – kaže Borenović za "Srpskainfo".

Istovremeno, Srđan Todorović kaže da on prvenstveno očekuje podršku građana Doboja.

– Međutim, ako Centralna izborna komisija BiH dozvoli da i nove izbore u Doboju provodi Gradska izborna komisija, onda ništa nismo napravili. Ti ljudi su odgovorni za sve malverzacije koje su utvrđene. Cijenimo da ponovljene izbore mora organizovati i koordinisati CIK BiH. Dakle, da potpuno izopšte GIK Doboj – kaže Todorović za "Srpskainfo".

Aktuelni gradonačelnik Boris Jerinić (SNSD) tvrdi da iza odluke CIK-a stoje politički lideri opozicije, ali samouvjereno poručuje da ipak “nemaju nikakve šanse u Doboju”.

Podsjećamo, nakon što je CIK BiH, zbog kršenja Izbornog zakona, poništio izbore u Doboju i Srebrenici, nezadovoljni imaju rok danas i sutra da se žale Apelacionom odjeljenju Suda BiH.

Ako i Sud BiH potvrdi poništenje izbora, CIK će da raspiše nove izbore u ove dvije lokalne zajednice u Republici Srpskoj, za načelnike i za skupštine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...