AKO JE NEGDJE PRONAĐETE: Ovako se pravi pečena patka...

Sočna patka kao savršen predah od purice ili piletine.

  • Gastro

  • 22. Jan. 2021  23. Jan. 2021

  • 0

SASTOJCI:

2-2 ½ kg patke

2 kašike putera

so

PRIPREMA:

1. Patku operite i dobro osušite.

2. Posolite i pobiberite iznutra i izvana i izbockajte kožu viljuškom da masnoća "može izaći".

3. Namažite puterom i stavite u tepsiju pa pokrijte aluminijskom folijom.

4. Pecite u rerni zagrijanoj na 150 stepeni 2 sata.

5. Skinite foliju pa pecite još 45 minuta na 180 stepeni, povremeno polijevajući masnoćom koja je završila na dnu tepsije.

Prijatno!:) 

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...